top of page

Antibiyotikli Kremler, İsimleri, Markaları


Antibiyotikli kremler
Antibiyotikli kremler


Tam anlamıyla yaşam karşıtı olan antibiyotikler, bakteri ve zararlı parazitlerden dolayı ortaya Enfeksiyonları tedavi edebilmek için kullanılır. Tablet, kapsül, sıvı formlarında olan antibiyotiklerin günümüzde krem çeşitleri de üretilmiştir ve sağlıkla ilgili çok etkilidir.


Tüm antibiyotik çeşitleri bakteri veya parazitlerin oluşturduğu Enfeksiyonlar üzerinde etkilidir ve viral vakalarda işe yaramamaktadır. Deride oluşan Enfeksiyon içinde genelde lokal antibiyotikli krem kullanılır. Bu kremlerde kullanılan antibiyotikler aynı diğerlerinde olduğu gibi iki farklı şekilde Enfeksiyon üzerinde etki etmektedir.


Bazıları parazit veya bakteri benzeri mikropları öldürerek bazıları da bu zararlıların hücre duvarına etki ederek iyileşme gösterir. Bunun yanı sıra parazit veya bakterinin çoğalmasına engel olmaya çalışanlarda bulunur.


Antibiyotikli krem doktor reçetesiyle satılmakta ve bu sebeple kesinlikle doktorun tavsiye ettiği şekilde kullanılmalıdır. Doktorun verdiği doz dışında kullanımı da tedaviye zarar verici neticeleri olmaktadır. Bu sebeple antibiyotikli kremlerin kesinlikle doktor tavsiyesi ille kullanılmalıdır.

Antibiyotikli kremler deri üzerine sürülerek tatbik edilen ilaçlar olup, kullanımı sırasında yalnızca hasta olan deri üzerine kullanılır.


Aynı zamanda antibiyotikli kremlerin kullanımında dikkat edilecek önemli noktalardan biri de bu ilaçların kesinlikle açık yaralar üzerine sürülmemesi gerekir.

Antibiyotik etken maddeler içermekte olan topikal kremlerin kullanıldığı alanlar iltihabı cilt hastalıklarıdır. Cilt Enfeksiyonlarını temizleme ve tedavi etmede antibiyotikli krem kullanılmaktadır.


Buna göre antibiyotikli krem kullanım amaçları, örnek olarak vücut derisinde meydana gelen ve bakterilerin sebep olduğu çıban, apse gibi iltihaplı rahatsızlıkların tedavisi için, iltihaplı sivilcelerin vücuda yayılmasını önlemek için, yaraların bıraktığı iz ve sivilce lekelerinin tedavisi için iltihaplanma travma sonrasında oluşan açık yaraların tedavisi için, ameliyat esnasında ya da sonrasında dikişlerin Enfeksiyonunun önlenmesinde teknik işlem anında inflamatuar akne kurutma sağlar.

Antibiyotikli Krem İsimleri


Özellikle Enfeksiyonlu deri rahatsızlıklarına sahip olan hastaların en fazla merak ettiği konulardan biri de antibiyotikli krem isimleri olmaktadır. Antibiyotikli kremlerden meydana gelen ilaç çeşitleri, bakteriyel olarak ortaya çıkan Enfeksiyon durumlarında bu rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.


Bu antibiyotikli kremler ile bu rahatsızlıklar daha fazla ilerlemeden, kısa zamanda tedavi edilmektedir.

Bu antibiyotikli krem şeklinde olan ilaçlar da yalnızca eczanelerde satılır. Buna bağlık olarak en fazla kullanılan antibiyotikli krem çeşitleri de şu şekilde sıralanır;


  • Terramycin Deri Merhemi

  • Acnedur Merhem

  • Mupiderm Pomad

  • Bactroban Krem

  • Fucicort Krem

  • Stafine Cort Krem

  • Dextrocin Krem

  • Nadixa Krem

  • İmex Merhem

  • Fucidin Krem

  • Heksa Deri Merhemi

  • Polimisin Deri Merhem

  • Stafine Krem


Antibiyotikli Krem isimleri en büyük faydalarından biri de içeriğinde bulunan etken maddeler ile tedavi süresince iltihaplı olan bölgelerdeki hücrelerin yenilenmesine katkı sağlamaktadır. Bu sayede iltihaplı bölgeler hızlıca iyileşebilir.


Ayrıca antibiyotikli krem içeriğinde olan özel bileşenler ve maddelerin yardımı ile yaraların Enfeksiyon kapmasını önlemekte olan Enfeksiyonları tedavi eder ve iltihaplı yaraların bırakacağı izler ve lekeleri önler. Bu sebeple doktorlar tarafından iltihaplı deri rahatsızlıklarında, antibiyotikli kremler sıklıkla hastalara reçete edilir.

En Etkili İltihap Kurutucu Antibiyotik Krem


Vücutta bağışıklık sisteminin düşmesiyle birçok nedenden ötürü iltihaplar sıklıkla görülmektedir. Bu iltihapların vücuttan atılmasını sağlayan bazı iltihap kurutucu antibiyotikli krem isimleri vardır. Vücutta iltihabın oluşmasıyla yaygın bir şekilde görülen sebepler; bakteri, virüs ve mantarın vücudun içinde oluşmaya başlamasıdır.


Bu durumlar dışında, cilt derisinin dış faktörlerden dolayı yara alması, kesilmesi gibi durumlar neticesinde kana teması olan havadan zararlı maddelerin vücuda geçmesi de sebep olmaktadır. İnsan vücudunda gözlenen iltihaplı kısımda kızarıklık, ağrı, şişkinlik, ısıda ateş, ishal, eklem ve kasta oluşan ağrılar ve hasar gören dokuların normale dönmesi sağlayan ilaçlar iltihabın vücuttan uzaklaştırılması için etkili tedavi yöntemidir.


İltihaplanmaya sebep olan bakteri, parazit Enfeksiyonları gibi durumdan başka fiziksel ve psikolojik bir şekilde yaşanan faktörler de vücudun iltihaplanmasına neden olmaktadır. İltihabın oluşmasına yol açan durumlardan biri de savunma mekanizmasının bakterilere yönelik bir tepkide bulunmamasıdır.

Vücudun dış bölgesinde iltihaplanma söz konusu olursa doktorun onayı ile krem ve antibiyotik haplar kullanılır.

Dokularda oluşan iltihap, yara, yanık, sivilce, kızarıklık ve bakteri Enfeksiyonları gibi durumlara iltihap kurutucu antibiyotikli krem isimleri olarak Terramycin krem kullanılır. Vücuttaki bakteriler ile savaşarak özellikle üst solunum yollarındaki sinüzit, farenjit, bademcikler oluşan iltihaplanma gibi durumlar dışında akciğer zarı iltihabı ve bronşit hastalıkları için Augmentin Bid isimli ilaç oldukça etkilidir.

Fucidin Antibiyotikli Krem



Fucidin antibiyotikli krem sivilceleri yok etmektedir. Bu antibiyotikli krem yalnızca eczanelerde satılmaktadır. Antibiyotikli kremler arasında en çok satılan üründür. Ciltteki bakterilerin gelişimine etki eden, bakterilerin neden olduğu cilt enfeksiyonları üzerine etkili bir kremdir.


Fucidin kremin etken maddesi olan fusitik asit bir antibiyotik olup, birçok mikroorganizma üzerinde oldukça güçlü antibakteriyel yani bakterileri tahrip etmekte olan ya da onlara çoğalmasını engelleyen özelliktedir. Fucidine duyarlı olan organizmaların meydana getirdiği cilt rahatsızlıklarının tedavisinde uygulanmaktadır.


Fucidin krem dermatoloji uzmanlarının yazdığı, dermatolojik rahatsızlıklara, bakterilerin ve mikroorganizmaların oluşturduğu deri rahatsızlıklarına iyi gelen, vücuttaki bakterilere savaş açan bir kremdir. Sivilcelenme de dahil vücudun herhangi bir yerinde oluşan iltihaplanmanın tedavisinde kullanılır.


Fucidin krem antibakteriyel kremler arasında olan güçlü etkisi bulunan mucizevi kremdir.

Genellikle Fucidin markasıyla bilinen fusidik asit, bakteriyel cilt Enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan reçeteli bir ilaçtır. Fusidik asit genel de krem ve merhem olarak gelir. Fucidin krem hidrokortizonlu fusidik asit içermektedir.


Ne için kullanıldığı, nasıl kullanılacağı ve bilinmesi gerekli olası yan etkiler de dahil Fucidin kremle ilgili daha çok bilgi edinilmelidir. Impetigo, oldukça bulaşıcı olan fakat, tipik bir şekilde ciddi bir sorun yaratmayan cilt Enfeksiyonu çeşididir.


Bu hastalığa genellikle bakteriler yol açmaktadır. Bakteriler, kahverengi kabuklu lekeler çıkaran, patlayan, kırmızı renkli kabarcıklara ya da yaralara sebep olabilmektedir. Bu yaralar, genel de ağrılı, kaşıntılı ve vücudun, diğer alanlara kolaylıkla yayılmaktadırlar. İmpetigo, en çok ufak çocuklarda ortaya çıkmaktadır.


Yara için Antibiyotikli Krem


Yara kremi her yara çeşidi ve bölgesine göre özel geliştirilmektedir. Bunun önemli sebeplerinden biri de insan derisinin her bir noktasının farklı katmanlarda olmasıdır. Örnek olarak, yüz bölgesinde çok hassas ve ince bir deri bulunurken topuk kısmında çok daha kalın bir deri bulunmaktadır. Bu nedenle birbirinden farklı iki bölgenin yaralanması durumunda iyileşme hızı farklı olacaktır.


İz kalma durumu da yaranın bölgesine göre değişmektedir. Yara kemleri arasında en etkin içeriği olanlar antiseptik yara kremleri olarak bilinmektedir. Bu kremlerin içerikleri standart yara kremlerine göre farklıdır. Antibiyotikli yara kremlerine en yakın kremdir.


İltihaplı sivilceler, arı sokması, yanık durumları ve diğer yara izlerinde kullanılmaktadır. İltihabı kurutmak için en başta yara kremi çeşitlerinden olan antibiyotikli iltihap yara kremi birçok durumda vücuda yardımcı olmaktadır. İltihaplı yaraların yaygın olmasının nedeni hijyenle ilgili yaşanan aksaklıklardır. Özellikle diyabet hastalarında iltihaplar artabilmektedir.


Hayvan ısırıkları olduğunda da kesici alet yaralarında cerrahi bazı operasyonların sonucunda yaraların iltihaplanması gözlemlenen durumdur. Antibiyotikli krem temas ettiği yüzeyde bulunan canlı hücreleri yani iyi ve kötü tüm bakterileri öldürmektedir.


Comments


bottom of page