Ameliyattan sonra uyuşukluğun geçme süresi çoğunlukla birkaç gün sürmektedir. Ameliyat olduktan sonra uyuşukluğa neden olan etkenler değişiklik gösterebilmektedir. Ameliyat sonrasında uyuşukluğa sebep olan etkenlerden en önemlisi genel anestezidir. Genel anestezi sonrasında farklı yan etkiler ile karşılaşılabilir. Bu yan etkiler arasında mide bulantısı, uyuşukluk hissi ve karıncalanma gibi durumlar bulunur.
Ameliyattan sonra uyuşukluk hissinin geçmesi için belirli bir süre verilmesi gerekir. Aynı zamanda doktorlar tarafından uygulanacak olan kontrol yöntemleri de uyuşukluğun geçmesini hızlandıracaktır. Ameliyattan sonra uyuşukluk olduğunda bunu çözmek için kişiler stres olmamalıdır. Ameliyat sonrası stres ve gerginliğin dengelenmesi gerekir.
Ameliyat Sonrası Uyuşukluğun Nedeni Nedir?
Ameliyattan sonra uyuşukluğun oluşma sebepleri çoğunlukla genel anesteziye bağlıdır. Ancak ameliyat yapılan bölgenin ameliyat sonrasında uyuşması ve ağrıması son derece normaldir. Kişilerin bu belirtiler karşısında hazırlıklı olması gerekir. Uzmanlar tarafından verilen ağrı kesiciler de uyuşukluğu ve diğer etkileri hafifletecektir.
Tedavi ve bakım aşamalarına gereken özen gösterildiğinde ameliyat sonrası uyuşukluk kısa sürede giderilir. Ameliyat bölgesinin uyuşması işlemden kaynaklıdır. Kişi anestezinin etkisi geçtikçe ağrı ve acılarını hissetmeye başlar. Belirtiler arasında uyuşukluk da yer alır. Bu sebepler ile oluşan uyuşukluk hissi kendiliğinden geçmektedir.
Ameliyattan Sonra Uyuşukluk Hissi Normal Mi?
Ameliyattan sonra uyuşukluğun normal olması sebebiyle kişilerin endişe etmemeleri önerilir. Özellikle ameliyat sonrasında kişiler endişe, stres ve kaygı gibi duygu durumlarına girdikleri takdirde acıları da artış göstermektedir. Ameliyat sonrası uyuşukluk ve karıncalanma hissi son derece normaldir ve bu sebep ile de kişilerin psikolojik olarak kendilerini rahat hissetmeleri istenir. Uyuşukluk kendiliğinden geçmekte olmasına karşın uzmanlar tarafından önerilen farklı metot ve tedaviler de vardır. Eğer kişi taburcu olmasına ve ameliyatın üzerinden 10 gün kadar bir süre geçmesine karşın uyuşukluk devam ediyorsa bu durumda tekrar kontrole gidilmesi ve tetkik yaptırılması önerilir. Ameliyattan sonra uyuşukluk farklı komplikasyonlara da zemin hazırlayabilir.
Ameliyattan Sonra Uyuşukluk Nerede Hissedilir?
Ameliyattan sonra uyuşukluk hissedilen yerler çoğunlukla vücudun genel hatları ve ameliyatın yapıldığı böğledir. Ameliyat olduktan sonra uyuşukluk hissi ile karşılaşıldığında kişilerin endişe etmemeleri önerilir. Ameliyat sonrası uyuşukluk hissedildiği bölgeler çoğunlukla şu şekildedir:
Bacaklar.
Ayaklar.
Eller.
Ameliyatın yapıldığı bölge.
Ameliyattan sonra bağışıklık ise en çok bu bölgelerde ortaya çıkar. Kişilerin ameliyat sonrası endişe etmemeleri ve uzmanlarına belirtilerini aktarmaları önerilir. Uyuşukluğa sebep olan unsur anestezi olabileceği gibi aynı zamanda yapılan ameliyat da olabilmektedir.
Ameliyattan Sonra Uyuşukluk Nasıl Geçer?
Ameliyattan sonra karşılaşılan uyuşukluğu gidermek için doktorlar tarafından yapılan müdahaleler vardır. Bu müdahaleler çoğunlukla uyuşukluk kendiliğinden geçmediğini de ve uzun süre devam ettiğinde yapılır. Ameliyat sonrası karşılaşılan uyuşukluk çoğunlukla kendiliğinden geçmekte ve tekrarlamamaktadır. Ancak uyuşukluk devam ediyor ve geçmiyor ise bu durumda kişilerin muayene için doktora gitmeleri önerilir. Uyuşukluğu gidermek için hareketsiz kalmamaya özen gösterilmelidir. Ameliyat sonrası hafif yürüyüşler yapmak ve hareketi tamamen kesmemek uyuşukluğun azalmasını sağlar.
Ameliyat Dikişleri Uyuşukluk Yapar Mı?
Ameliyat sonrası dikişlerin uyuşukluk yapması çoğunlukla karşılaşılmayan bir durumdur. Dikiş atılan bölgede ağrı ve sızı gibi belirtiler hissedilebilir. Ancak yan etkileri arasında uyuşukluk çoğunlukla bulunmamaktadır. Ameliyat sonrasında uyuşukluk her dikiş bölgesinde hissediliyor ise bu ameliyatın sebep olduğu bir durum olarak düşünülmektedir. Ameliyattan sonra uyuşukluk ile karşılaşıldığı takdirde kişilerin uyuşukluğun kendiliğinden geçmesini beklemeleri önerilir. Çoğu zaman uyuşukluğa sebep olan unsurlar anestezinin yan etkisi şeklindedir. Genellikle ciddi sebepler ile karşılaşılmaz ve yüksek risk içermez.
Kommentare