top of page

Alt Çene Ameliyatı Nedir? Riskli Mi?


Alt Çene Ameliyatı
Alt Çene Ameliyatı


Alt çene için yapılan ameliyat çoğu zaman ortognatik cerrahisi olarak sınıflandırılmaktadır. Alt çene ameliyatının yapılmasına sebep olan farklı etkenler vardır. Bu etkenlerden en önemlisi günümüzde yüz hatlarını toparlamak olarak da kendini gösterebilmektedir. Diş yapısında görülen bozukluklar, çene kemiklerini etkileyen hasarlar gibi unsurlardan dolayı da. Alt çene ameliyatı yapılabilir. Dişlerin duruşlarını ve pozisyonlarını düzeltebilmek için de alt çene ameliyatı yapıldığı bilinmektedir.


Alt çene ameliyatı yapılması için kişilerin doğru yerde uygun uzmanlar ile çalışmaları önerilir. Alt çene ameliyatı önemli bir ameliyattır ve bu konuda uzman olan kişiler ile çalışmak gerekir. Hastanın mevcut durumunun yanı sıra genel sağlık durumunun incelenmesi ve ameliyata onunla karar verilmesi önem taşımaktadır.


Alt Çene Ameliyatı Ne Kadar Sürer?


Alt çene ameliyatının süresi 4 saate kadar uzayabilmektedir. İşlemin zorluk derecesi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Dolayısıyla alt çene ameliyatı 1 saat kadar sürebileceği gibi 4 saate kadar da sürebilmektedir. Alt çene ameliyatının süresi operasyonu yapan ekibe, operasyonun yapıldığı yere ve operasyonun yapıldığı hastaya göre farklılık gösterebilmektedir. Dolayısıyla ameliyat süreci ile ilgili her 1 detayın önemsenmesi ve tam teşekküllü yerlerde alt çene ameliyatı yaptırılması önem taşımaktadır. Bu konu hakkında deneyimli doktorlar ile çalışılması tavsiye edilir.

Alt Çene Ameliyatı Riskli Mi?



Alt çene ameliyatının riski her ameliyatta karşılaşılan risk oranları ile benzerlik gösterir. Doğru yerde ve doğru yöntemler ile uygulanan ameliyatların risk oranı oldukça düşüktür. İşlem öncesinde kişinin uyuşturucu olması ve aynı zamanda uygun yöntemlerin kullanılması risk oranını düşürecek etkenler arasında bulunur. Alt çene ameliyatı riskli 1 ameliyat olmasa da her ameliyatta olduğu gibi alt çene ameliyatının da riskleri söz konusudur. Ameliyata girmeden önce süreç ile ilgili bilgiler ve aynı zamanda risk ile ilgili aktarımlar da uzmanlar tarafından hastaya yapılmaktadır. Alt çene ameliyatı risk oranı düşük olmasına karşın yine de doğru yöntemler ve ekipmanlar ile uygulanmalı ve gereken özen gösterilmelidir.


Alt Çene Ameliyatı Ağrı Yapar Mı?


Alt çene ameliyatının ağrısı işlem anında hissedilmemektedir. Alt çene ameliyatı yapılırken hastalara genel anestezi uygulanır. Genel anestezi uygulandığı için işleme anında herhangi bir şekilde ağrı, sızı, bulantı ya da herhangi bir belirti hissedilmez. Alt çene ameliyatının tamamlanmasını takip eden süreçte genel anestezi etkisini kaybedecektir.


Genel anestezinin etkisi geçtikten sonra ise ağrı ve sızı gibi yan etkiler ile karşılaşılması mümkündür. Bul sorunlar ile karşılaşıldığında kişinin korkmaması ve stres seviyesini yükseltmesi önerilmektedir. Alt çene ameliyatı sonrasında ağrıların giderilebilmesi ve olası yan etkilerin önüne geçilebilmesi için uzmanlar tarafından koruyucu yöntemler uygulanmaktadır.


Alt Çene Ameliyatından Sonra İz Kalır Mı?



Alt çene ameliyatından sonra iz kalması ile çoğunlukla karşılaşılmaz. Alt çene ameliyatında kesi yapılır ancak kesiler çoğunlukla çene altından ve boyundan geçmektedir. Dolayısıyla ameliyatın ardından bu izler kısa sürede iyileşmekte ve iz kalmamaktadır. Dışarıdan yapılan kesimlerin izleri zaman içerisinde vücuttan atılır. Ağız içerisinden açılan kesiler ise dışarıdan belli olmayacağı için iz kalma problemi ile karşılaşılmaz. Alt çene ameliyatının ardından iz kalmasından korkan kişiler, farklı yöntemler ile belirlenen izlerin geçirilmesini sağlayabilir. Bu noktada estetik yöntemler ve aynı zamanda uygun krem ve losyonların kullanılması da ameliyat izinin silinmesi için kullanılmaktadır. Alt çene ameliyatı yapılan kişiler iç kesi açıldığı sürece ize dair bir problem yaşamazlar. Kesinin açıldığı bölgede iz kalması kaçınılmaz olsa da zaman içerisinde iyileşme görülür.

Comments


bottom of page